Antrenorii noștri despre cantonamentul de la Marburg. Iulian Merintean: ”Am îmbinat utilul cu plăcutul”
Data 24-07-2019 00:58

ACS Alma Sibiu a participat zilele trecute la Six Nation Camp, un eveniment aparte organizat în orașul german Marburg și care reunește echipe sportive din orașele înfrățite cu acesta. Clubul nostru a participat cu 2 grupe, 2005/2006 și 2009, pregătite de antrenorii Iulian Merintean și Cristian Cotoară. 

Experiența a fost una deosebită iar ambii antrenori s-au declarat încântați de perioada petrecută în Marburg.

Iulian Merintean, antrenor grupa 2005/2006:

”Am făcut antrenamente în fiecare zi și ne-am pregătit foarte bine. Am beneficiat în totalitate de baza lor sportivă care cuprindea 3 terenuri sintetice și unul de iarbă. Dincolo de fotbal, copiii s-au simțit excelent, au socializat cu sportivi de vârsta lor din Franța, Tunisia, Slovenia, Germania, au fost la bazin, au vizitat orașul. A fost un cantonament reușit în care am îmbinat utilul cu plăcutul”

Cristian Cotoară, antrenor grupa 2009: 

”Pentru grupa 2009 această săptămâna petrecută în Marburg nu a putut fi altfel decât o bucurie din toate punctele de vedere. Copiii au avut parte de antrenamente, jocuri amicale cu echipe mai mari ca vârstă, din Slovenia, Tunisia, Franța, cât și de distracție din plin. Am avut un program bine stabilit din prima pana în ultima zi, iar pentru micii fotbaliști a fost o experienta reușită. Am găsit acolo o baza sportiva cum nu știu dacă avem la noi în țară așa ceva, iar jumătate din timpul lor, copiii l-au petrecut pe terenurile de fotbal. Sunt sigur că oricare dintre copii ar mai repeta această experiență.”

Prezența clubului Alma Sibiu la Marburg este o acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu. 

Galerie